OP 28 november is het jaarconcert van de Canisius Concertband, dit jaar in samenwerking met de dansschool ID-Dance en enkele leerlingen van het Karel de Grote college.

Het optreden staat in het teken van muziek en dans. 

Jong en oud treden samen op. De jongste dansers zijn 11 jaar, de oudste musicus is 80 jaar!

Naast dansers zijn er ook vier getalenteerde leerlingen van het Karel de Grote college die een compositie hebben gemaakt voor solist en orkest: zang, piano, verhaal en gitaar gaan met het orkest de uitdaging aan.

          

Het programma is veelzijdig:

Er wordt gestart met een Hip Hop dans van enkele jongeren, gevolgd door een compositie van Rieks Bolhuis voor gitaar en orkest. Dan zijn er drie muziekstukken waarbij alleen het orkest zal spelen:

  • The land of the cornflower, volksmuziek uit Estland, gecomponeerd door Rob Goorhuis
  • Funeral March, Edvard Grieg
  • Dorpsdansen, GrĂ©try/Moerenhout

Hierna volgt een composite van Sarah en Thijs voor zang en orkest en als laatste nummer voor de pauze zal Danserije (Tielman Susato) worden gespeeld waarbij gedanst zal worden door de jongste dansersgroep

Na de pauze openen we met The teddy bears picnic van Bratton, ook hierbij wordt gedanst. Het tweede stuk is een compositie van Nouri van Rosmalen die een verhaal vertelt over de eekhoorn terwijl het orkest de door haar gecomponeerde muziek zal spelen.

Het orkest zal doorgaan met devolgende stukken:

  • Folkdances, Shostakovich
  • Adios Nonino, Astor Piazzolla, zoals gespeeld door Carel Kraayenhof
  • Adagio, een arrangement van Frank Bernaerts op de beroemde compositie van Albinoni

Dan volgt een compositie van Levi Ram voor piano en orkest en tot slot de Funeral march of a marionette van Gounod waar ook weer prachtig op gedanst gaat worden.

Het gaat een mooie avond worden!

En inderdaad het is een mooie avond geworden, als je er niet bij was heb je wat gemist